Pappardelle med ägg Rummo 250 g
Bred bandpasta från anrika Rummo.
Bred bandpasta från anrika Rummo. Det självklara valet till en mustig ragú gjord på vilt. Pappardelle av verbet "Pappare" - äta girigt och rikligt med god aptit - är en pastatyp vanlig i Toscana redan från 1200-talet. Lite kulturhistoria: Litteraturen är rik på beskrivningar av pappardelle. Boccaccio bl.a. nämner dem i Decameron (VIII, 3) när han talar om den imaginära stadsdelen Bengodi "där de tillagades i buljong på tupp, sedan kastade man ner dem (till folket på gatan), ju mer man tog ju mer hade man, och där i närheten flödade en bäck av Vernaccia..." Denna pasta lämpar sig utmärkt inte bara till vilt men också till skogssvamp och salsiccia.
Ingredienser: durumvete, ägg (23,9%).
Näringsvärde/100 g:
Energi 1561 kJ 369 kcal
Fett 3,5 g
varav mättat 1,0 g
Kolhydrat 66,5 g
varav socker 2,2 g
Protein 16,5 g
Salt 0,155 g
Fibrer 2,5 g