Parmigiano 250 g 13 mån Caseificio Cavola 993
Äkta parmesan - lagrad i 13 månader.
Parmesan 13 mån från 993 är gjord av opastöriserad komjölk och som lagras i minst 12 månader, men kan lagras i upp till 60 månader. Ju längre osten lagras, desto mer smakrik och kornig blir den. Här i en variant som fått utvecklas i 13 månader, den gör sig bra till de flesta rätter som innehåller parmesan.
Mejeriet: I närheten av Reggio Emilia, föder man upp mjölkkor i ett vackert bergslandskap på 900 meters höjd. Varje dag sedan 1929 har man tillverkat ostar enligt den traditionella metoden och lyckats skapa kungen av alla ostar: "il Parmigiano Reggiano di Montagna 993". Om någon undrar vad "993" står för så är det helt enkelt det ID-nummer som mejeriet tilldelades när de registrerade sig i sammanslutningen som kontrollerar kvaliteten av Parmigiano Reggiano (Consorzio del formaggio Parmigiano Reggiano).
Ingredienser: mjölk, salt, löpe.
Näringsvärden per 100 g:
Energi 1677 kJ 403 kcal
Fett 31,0 g
varav mättat 21,0 g
Kolhydrater 1,4 g varav
sockerarter 0,0 g
Protein 31,0 g
Salt 1,5 g