Pesto fresco ca. 1,2 kg
Den klassiska gröna pastasåsen från Genova-Ligurien.
Den klassiska gröna pastasåsen från Genova-Ligurien. Görs på ligurisk basilika, olivolja, pinjenötter, cashewnötter, parmesanost och vitlök. Blanda den med nykokt pasta till en italiensk smakupplevelse. Kan även användas till fisk och pastasallader.
Pesto på basilika kommer ursprungligen från Ligurien på Italiens nordvästra kust. Huvudingrediensen är basilika, en kryddört som där vid hav, sol och vind, växer sig till meterhöga plantor med en kraftig arom. Därtill tillsätts bl.a. pecorino (lagrad fårost) och pinjenötter. Ingredienser som ger den speciellt smakrika krämiga såsen sin välkända karaktär. Perfekt till spaghetti. Vill man ha en lite mildare/friskare smak passar det att innan serveringen lägga över bitar av färska dadel- eller körsbärstomater.
Ingredienser: solrosolja, basilika 38%, riven ost ( mjölk, salt, löpe, konserveringsmedel: lysozym av ägg, emulgeringsmedel: E460), grädde, cashewnötter, pinjenötter, pecorino (fårmjölk, Salt, löpe), Salt, vitlök, surhetsreglerande medel: citronsyra, antioxidationsmedel: askorbinsyra.
Kan innehålla spår av andra nötter och jordnötter.
Glutenfri.
Näringsvärde per 100 g:
Energi 2231 kJ 541 kcal
Fett 56,2 g
varav mättat 9,5 g
Kolhydrat 3,0 g
varav sockerarter 1,5 g
Protein 5,8 g
Salt 2,2 g