Porcini secchi “Speciali” Calugi 30 g
Torkad Karljohansvamp av mycket hög kvalitet, perfekt till risotto.
Lägg den torkade svampen i en skål med ljumt vatten så det täcker helt. Låt stå i en timme eller tills svampen blivit mjuk. Spara vattnet som har dragit åt sig av svampsmaken (man kan sila vattnet genom ett kaffefilter för att fånga upp ev. jord eller andra partiklar). Använd sedan vattnet när du tillagar svampen. Bara några gram är tillräckligt för att ge en intensiv smak och arom till maten. Torkad svamp är utmärkt för t.ex. risotto, polenta och pizza.
Motsvarar ca 300 gram färsk svamp.
Ingredienser: Torkad karljohansvamp (Boletus Edulis och relaterad grupp).
Förvaras torrt och svalt
Näringsvärde per 100 g:
Energi 450 kJ 109 kcal
Fett 3,5 g
varav mättat 0 g
Kolhydrater 5 g varav
sockerarter 5 g
Protein 8 g
Salt 0,7 g