Parmigiano 250 g 24 mån Caseificio Cavola 993
Äkta parmesan - lagrad i 24 månader.
Parmesan 24 mån från 993 är gjord av opastöriserad komjölk och som lagras i minst 12 månader, men kan lagras i upp till 60 månader. Ju längre osten lagras, desto mer smakrik och kornig blir den. Här i en långlagrad variant som fått utvecklas i hela 24 månader, vilket givit osten en kraftigare smak och en lite mer torr ost som lätt smulas. Gör sig bäst till smakstarka rätter.
Mejeriet: I närheten av Reggio Emilia, föder man upp mjölkkor i ett vackert bergslandskap på 900 meters höjd. Varje dag sedan 1929 har man tillverkat ostar enligt den traditionella metoden och lyckats skapa kungen av alla ostar: "il Parmigiano Reggiano di Montagna 993". Om någon undrar vad "993" står för så är det helt enkelt det ID-nummer som mejeriet tilldelades när de registrerade sig i sammanslutningen som kontrollerar kvaliteten av Parmigiano Reggiano (Consorzio del formaggio Parmigiano Reggiano).
Ingredienser: mjölk, salt, löpe.
Näringsvärden per 100 g:
Energi 1671 kJ 402 kcal
Fett 30,0 g
varav mättat 20,0 g
Kolhydrater 1,4 g varav
sockerarter 0,0 g
Protein 32,0 g
Salt 1,6 g