Mozzarella Fior di Latte 125 g
Mozzarella av hög kvalitet, gjort av komjölk (100% italiensk).
Mozzarella av hög kvalitet, gjort av komjölk (100% italiensk). Perfekt till din egen pizza! Denna delikata färskost, som vi alla numer känner till både i och utanför pizzerian, härstammar från slutet på 1400-talet i regionen Basilicata.
Den har även ett speciellt tillverkningssätt: Man använder sig av nymjölkad mjölk, vassle och löpe, därtill hälls i kokhett vatten och allt rörs om utan uppehåll tills kaseinet reagerar med det heta vattnet och bildar långa sega trådar, typiskt för denna ostsort. Därefter tar man upp massan ur kärlet och den tänjs ut och viks ihop i flera omgångar. När sen den sega ostmassan är färdig formas den i små tillplattade bollar eller snos ihop till flätor.
För att hålla den färsk förvaras den i vatten. Mozzarella kommer av "mozza" som betyder ungefär "skära av" vilket associerar till metoden att upprepat skära i ostmassan under tillverkningen.
Ingredienser: Pastöriserad komjölk, salt, löpe, mjölksyrakultur.
Näringsvärde per 100 g:
Energi 1150 kJ/277 kcal
Fett 23 g
varav mättat 17 g
Kolhydrater 0 g
varav sockerarter 0 g
Protein 18 g
Salt 0,36 g
Toppen ost!
Grymt krämig inte alls så torr och vattnig som stormarknadens. Bra smak. Gör sig fint på pizza