Scamorza affumicata 250 g
Fast, smidig ost som rökts, gjord av komjölk.
Scamorza är en fast ost som rökts i bokvedseldad ugn, gjord av komjölk. Kan med fördel stekas eller ätas färsk i en sallad. Perfekt även på pizza eller till pasta. Tips: skär osten i centimetertjocka skivor och låt de sakta smälta ut en aning i en varm stekpanna med några droppar olivolja (om stekpannan inte är ytbehandlad), vänd sen ostskivan och låt den få lite färg. Otroligt gott till t.ex. en grönsallad med Extra Jungfru Olivolja och balsamvinäger.
Ingredienser: mjölk (ursprungsland: Italien), mjölksyrekultur, löpe, salt, Fett i torrsubstans: 44%.
Förvaras vid +1/+4 °C
Näringsvärde per 100 g:
Energi 1315 kJ 317 kcal
Fett 24,6 g
varav mättat 17,5 g
Kolhydrat 1,8 g
varav sockerarter 1,8 g
Protein 22 g
Salt 1 g