Provolone Auricchio ca. 1 kg 30:-/hg - 1

Provolone Auricchio ca. 1 kg 30:-/hg

OS047
300,00 kr (SEK)
Inkl. moms

Provolone-ost från anrika Auricchio som producerat ost sedan 1877.

Viktig info! Vi reserverar en extra temporär avgift utöver varans pris då vi ej kan garantera att vikten du får är exakt den angivna mängden. Reservationen korrigeras efter varan packats och du debiteras endast för exakt den vikt du får. Reservationsavgiften läggs till i kassan som en egen post.

Kvantitet

Vänd en stor bit av osten i en blandning av olivolja, torkad persilja, chiliflagor, salt och peppar. Låt osten marineras i minst en timme, grilla tills den precis börjar smälta. Servera på en bit rostat bröd.

Provolone ost från anrika Auricchio som producerat ost sedan 1877. Provolone är en väldigt användbar ost, god som pålägg för lyxiga panini eller i matlagning. Nötig och mild smak. Liksom många italienska produkter har även denna ost en intressant historia: Osten som tillverkades av familjen Auricchio i San Giuseppe Vesuviano nära Neapel etablerade sig snabbt och i slutet av 1800-talet blev producentens efternamn synonym med själva osten, vilket skapade en stark koppling mellan konsumenten och varumärket. Men just då rådde det brist på mjölk i regionen Campagna i södra Italien, efterfrågan på osten ökade allteftersom så mjölktillgången blev ett vekligt problem.

En av sönerna, Antonio, bestämde sig för att bege sig till Po-dalen i norra delen av landet, på jakt efter god och rikligt med mjölk. I Cremona hittar han ett bördigt område rikt på mjölkkor. Så började han organisera de lokala osttillverkarna och lärde dem hur man producerar Provolone, en ost som hittills varit nästan okänd i norra Italien. Vid den tiden ägde produktionen rum i över 100 små mejerier fördelade längs Po-dalen. I San Giuseppe Vesuviano blev den sen lagrad och såld över hela världen.

Ingredienser: mjölk, salt, löpe. Konserveringsmedel: E202, E235 (på ytan).

Näringsvärde per 100 g:

Energi 1432 kJ 345 kcal

Fett 27 g

varav mättat 18 g

Kolhydrat 0,5 g

varav socker 0 g

Protein 25 g

Salt 1,4 g

Du kanske också gillar

chat Kommentarer (0)
Det finns inga kundrecensioner just nu.
 Temporär avgift 

Skapa nytt konto

Har du redan ett konto?
Logga in istället Eller Återställ lösenordet