Fontina DOP 39:-/hg ca 300 g
En läcker ost som görs på mjölk från kor som betar på hög höjd.
Viktig info! Vi reserverar en extra temporär avgift utöver varans pris då vi ej kan garantera att vikten du får är exakt den angivna mängden. Reservationen korrigeras efter varan packats och du debiteras endast för exakt den vikt du får. Reservationsavgiften läggs till i kassan som en egen post.
Fontina DOP produceras året runt och kapslar in aromerna och smakerna från en unik terroir, bergsekosystemet i Aostadalen.
En mycket delikat ost som uteslutande produceras i Aostadalen på mjölk från kor som betar på hög höjd. Osten är mellanhård och elastisk med många små hål. Den speciella mjölken ger osten en komplex smak med toner av mandel. Utmärkt som smakrik smältost i gratänger och på pizza, eller på en ostbricka serverad med ett lätt rödvin.
Ingredienser: opastöriserad komjölk, salt, löpe. Skorpan ej ätbar.
Näringsvärde per 100 g:
Energi 1586 kJ 382 kcal
Fett 31 g
varav mättat 21,7 g
Kolhydrat 0,8 g
varav sockerarter 0,8 g
Protein 25 g
Salt 1,9 g