Cantuccini Mandelskorpor 225 g Vicenzi
Mandelskorpor, välkänd 'biscotto' från Prato i Toscana, bakad med hel mandel.
mandelskorpor, välkänd "biscotto" från Prato i Toscana, bakad med hel mandel. Perfekt att servera till en kaffe eller cappuccino eller till ett gott dessertvin. Cantucci eller Cantuccini är en gammal traditionell kaka. Precis som när man gör skorpor bakas de först ut i stora längder, snittas och torkas i ugnen för att få sin lite hårda konsistens. Cantucci ni-skorpans historia börjar på 1500-talet i Toscana. De bakades av de enklaste råvaror men av högsta kvalitet ”skorpor i skivor, med fint mjöl, socker och äggvita" citerar originalreceptet. Senare blandade man i bitar av mandel som höjde smakupplevelsen avsevärt. Man började så servera Cantuccini tillsammans med Vin Santo (heligt vin) som är ett sött dessertvin. Skorpan doppades i vinet och avnjöts så som avslutning på en traditionell måltid.
Ingredienser: Vetemjöl (innehåller gluten), socker, mandel 15%, ägg, smör (innehåller mjölk), äggulor, honung, jäsmedel: hjorthornssalt och bikarbonat, aromer, salt.
Kan innehålla spår av soja samt spår av andra nötter.
Näringsvärde/100 g:
Energi 1878 kJ 446 kcal
Fett 14,0 g
Varav mättat 3,8 g
Kolhydrat 68,3 g
Varav sockerarter 36,0 g
Protein 10,2 g
Salt 0,2g