Prosciutto Toscano (Pepatello) ändbit 17:-/hg ca 400 g Gombitelli
Ändbiten av en prosciutto-skinka - lika god men till ett lägre pris.
Viktig info! Vi reserverar en extra temporär avgift utöver varans pris då vi ej kan garantera att vikten du får är exakt den angivna mängden. Reservationen korrigeras efter varan packats och du debiteras endast för exakt den vikt du får. Reservationsavgiften läggs till i kassan som en egen post.
Den sista biten på en prosciutto s.k. “il culo del prosiutto” (culo = rumpa), är inte lämplig att skära i skivor eftersom de skulle bli allt för små, och inte likna skivor längre. Alltså brukar man använda den till rätter där det ska vara “tocchetti” - typ oregelbundet skurna bitar. Skär prosciutton i bitar och tillsätt dem t.ex. i en omelett, eller istället för guanciale i pasta “alla carbonara”, som topping på pizza eller i en ugnspannkaka.
Ingredienser: skinka, salt, vitlök , kryddor.
Tillverkad i en fabrik där mejeriprodukter och
glutenhaltiga ingredienser inte användas.
Kan innehålla spår av valnötter och pistagenötter.
Näringsvärde per 100 g:
Energi 638 kJ 152 kcal
Fett 6,4 g
varav mättat 2,4 g
Kolhydrat 0,4 g
varav sockerarter 0 g
Protein 23,3 g
Salt 4,94 g