Parmigiano 60 månader 250 g
Äkta parmesan - lagrad i 60 månader.
I närheten av Reggio Emilia, föder man upp mjölkkor i ett vackert bergslandskap på 900 meters höjd. Varje dag sedan 1929 har man tillverkat ostar enligt den traditionella metoden och lyckats skapa kungen av alla ostar: "il Parmigiano Reggiano di Montagna 993". Om någon undrar vad "993" står för så är det helt enkelt det ID-nummer som mejeriet tilldelades när de registrerade sig i sammanslutningen som kontrollerar kvaliteten av Parmigiano Reggiano (Consorzio del formaggio Parmigiano Reggiano). Här i en riktigt långlagrad variant som har fått migna hela 60 månase
Ingredienser: mjölk, salt, löpe.
Näringsvärden per 100 g:
Energi 1675 kJ 403 kcal
Fett 30,0 g
varav mättat 20,0 g
Kolhydrater 0,0 g varav
sockerarter 0,0 g
Protein 32,0 g
Salt 1,6 g
Parmigiano Reggiano D.O.P. 60
Suverän. kraftfull smak och inte torr som de väldigt långlagrade kan bli ibland.